ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Β.Ε. ΓΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΔΙΟΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λόντου 8 10681 Αθήνα • Τηλ.:(210) 3810783-4 • Fax.: (210)3301977
E-Mail: info@obe.gr

Αρ.Πρωτ.6914
Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Δημοσίευση λίστας του ΥΠΕΚΑ για παραβάσεις πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Σχετικά με δημοσίευση παλιάς λίστας του ΥΠΕΚΑ, για παραβάσεις 233 πρατηρίων υγρών καυσίμων, χθές και σήμερα, από πολλά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος εκφράζει την έκπληξή της με τη σημερινή αναδημοσίευση ενώ έχει να παρατηρήσει και τα εξής:

1. Η παραβατικότητα στον κλάδο των καυσίμων έχει πολλές φορές καταγγελθεί από την ΟΒΕ, όπως και η μεγάλη παραβατικότητα στα ανώτερα επίπεδα αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων από τα οποία και βασικά ξεκινάει. Ωστόσο με τη λίστα δεν πρόκειται περί αυτού.
2. Η λίστα αναφέρεται σε ελέγχους παλαιοτέρων ετών από το 2003 και όχι τωρινούς , τα δε περισσότερα πρατήρια εξ αυτών έχουν κλείσει, πολλά από αυτά έχουν αλλάξει ιδιοκτήτη και άλλα έχουν δικαιωθεί δικαστικά . Χαρακτηριστικό δε είναι ότι τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εκδόθηκε από το υπουργείο ενέργειας περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής που δεν υπάρχει σήμερα διότι έχει μετονομαστεί σε υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας και το οποίο όπως μας ανέφερε σε σημερινή επικοινωνία που είχαμε δεν έβγαλε τέτοια ανακοίνωση.
3. Τα μέσα που δημοσίευσαν και αναδημοσίευσαν τη λίστα, χωρίς να ελέγξουν τη χρονολογία που αναφέρονται οι έλεγχοι είναι υπόλογοι απέναντι στους βενζινοπώλες, στο καταναλωτικό κοινό το οποίο παραπλανούν ότι πρόκειται για σημερινούς ελέγχους και παραβατικότητα, αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο το οποίο εκθέτουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις