ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ν.4439-16

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος αντιδρώντας σε γραφειοκρατικά κωλύματα υπηρεσιών αναφορικά με την αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων, που υπάγονται στο άρθρο 25 του Ν. 4439/2016, με τα οποια ζητουσαν από τους πρατηριούχους μεταξύ άλλων την προσκόμιση οικοδ. αδειας για τις εργασιες του αρθρου αυτου, ζήτησε από τον αρμόδιο νέο Υφυπουργό, του ΥΜΕ κο Κεφαλογιάννη, να δώσει αμεση λύση στο θεμα. Εισακουστηκαμε ευτυχως κ εκδοθηκε χθες, σχετικη εγκυκλιος για το θεμα, μετα την παρεμβαση μας. Δειχνει πως κατι αλλαζει… Απι την πλευρα μας, ελπιζουμε, αλλα και θα προσπαθησουμε, να εισακουστουν και οι λοιπες προτασεις μας, με τις οποιες δινονται λυσεις σε πολυπαθα για τους πρατηριουχους ζητηματα, που προεκυψαν με τους νομους των τελευταιων ετων. Θυμιζουμε πως απο αρχης, ημασταν η μονη Ομοσπονδια που αντιδρουσε, κατα του Ν 4439/2016, μιλωντας την γλωσσα της αληθειας και χωρις δισταγμο συγκρουστηκαμε, με μονο γνωμονα το πραγματικο συμφερον του βενζινα και κατ επεκταση του πολιτη.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ , ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ν.4439-16 Παπάγου, 17 Οκτωβρίου 2019 Αρ. Πρωτ.: ΦΒ1-Α/62651/634 ΘΕΜΑ: Παροχή πληροφοριών σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών του άρθρου 25 του ν. 4439/2016 (Α’222). ΣΧΕΤ: Ο ν. 4439/2016 «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας και λοιπές διατάξεις» (Α’ 222).

Σε συνέχεια ερωτημάτων προς την Υπηρεσία μας, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν. 4439/2016 (Α’ 222) τα υφιστάμενα πρατήρια υγρών καυσίμων ή οι σταθμοί αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης εξοπλισμένοι με αντλίες υγρών καυσίμων που λειτουργούν στα ισόγεια κτιρίων με ορόφους, στους οποίους στεγάζονται όσες χρήσεις αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 2801/ 2000 (Α’ 46), στα οποία συμπεριλαμβάνονται και αυτά που λειτουργούν σε ισόγεια κτιρίων όπου άνωθεν αυτών στεγάζονται χρήσεις γραφείων και ξενοδοχείων, δύνανται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους εφόσον, μετά από σχετική αίτηση στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, εφαρμόσουν και εγκαταστήσουν ειδικά μέτρα και συσκευές, για την ενίσχυση της ασφαλούς λειτουργίας τους και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που απορρέουν από τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις α’ έως και στ’ του άρθρου 25 του ν. 4439/2016 (Α’ 222). Όταν ολοκληρωθούν οι ανωτέρω εργασίες και εκδοθούν τα ανωτέρω πιστοποιητικά, το ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο υποβάλλει στην αρμόδια περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών τα δικαιολογητικά α’ έως ζ’ του άρθρου 25 του ν. 4439/2016 (Α’ 222). Στα εν λόγω δικαιολογητικά που προσκομίζονται δεν συμπεριλαμβάνεται η υποβολή οποιασδήποτε Διοικητικής πράξης από τις οικείες Υπηρεσίες Δόμησης για την εκτέλεση των εργασιών για την εγκατάσταση των ειδικών αυτών μέτρων και συσκευών. Σε κάθε περίπτωση το σύνολο των εγκαταστάσεων των ανωτέρω πρατηρίων υγρών καυσίμων και των σταθμών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης εξοπλισμένων με αντλίες υγρών καυσίμων θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΑΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις