ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΩΣΗΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 3/12/2015

Δελτίο τύπου

Θέμα: Συμμετοχή Βενζινοπωλών στις κινητοποιήσεις της 3ης Δεκεμβρίου 2015

Η Ένωση Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, ανακοινώνει ότι οι βενζινοπώλες της Αθήνας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων του μνημονίου – 3 και της καρατόμησης της κοινωνικής ασφάλισης, που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Δεκεμβρίου 2015.

Ο κλάδος των βενζινοπωλών έχει δεχτεί σκληρότατα πλήγματα από την οικονομική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς κρίσης.

Το Επικουρικό Ταμείο μας έχει καταληστευθεί και τώρα το στέλνουν στο ΕΤΕΑ για να μηδενίσουν τις συντάξεις. Οι φόροι στα καύσιμα εκτινάχθηκαν και μείωσαν κατακόρυφα τις δουλειές. Το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε απαγορευτικό για τα νοικοκυριά με τραγικά αποτελέσματα στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Χιλιάδες πρατήρια έκλεισαν ή πέρασαν σε χέρια πολυεθνικών και ανεξέλεγκτων συμφερόντων. Τα κυκλώματα του λαθρεμπορίου αντί να κτυπηθούν εξακολουθούν να υπονομεύουν τη βιωσιμότητα των πρατηρίων.

Οι βενζινοπώλες, μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό έχουν υποστεί όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται με πρόσχημα την κρίση. Υπέρογκη φορολογία, εισφορές – χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, ανατροπή του ασφαλιστικής νομοθεσίας, συρρίκνωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, περικοπή συντάξεων και εισοδημάτων κ.α.

Μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία και οργανώσεις αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων, εργαζομένων και συνταξιούχων, διαδηλώνουμε εναντίον των νέων μέτρων-«φωτιά» που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Ετοιμάζονται για το τελειωτικό χτύπημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
Μετά τις ρυθμίσεις για τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, έβαλαν μπροστά τα σχέδια για:
• Δραστική μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας,
• Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης σε βάρος μας.
• Σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα για να αυξήσουν τις εισφορές και να μειώσουν την απόδοση σύνταξης.
• Διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης με στόχο την παραπέρα μείωση της σύνταξης και την δραστική μείωση της κρατικής συμμετοχής.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους! Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Τα νέα μέτρα δεν θα περάσουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

Σχετικές δημοσιεύσεις