ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λόντου 8 10681 Αθήνα • Τηλ.:(210) 3810783-4 • Fax.: (210)3301977
E-Mail: info@obe.gr - Internet:http://www.obe.gr

Αρ.Πρωτ.6708 Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο τύπου

Θέμα: Προβλήματα διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης παραμένουν άλυτα σοβαρά προβλήματα.
Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πως θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης.
Θυμίζουμε την αδυναμία των καταναλωτών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης πέρσι λόγω της υπέρογκης τιμής με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των πωλήσεων και, φυσικά, των δημοσίων εσόδων.
Η ΟΒΕ ζητάει, για μια ακόμη φορά, την μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΦΚ σήμερα είναι αυξημένος σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 κατά 1.471,4%!
Σοβαρό πρόβλημα στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης παραμένει η μη κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου. Εξάλλου με την εμμονή της κυβέρνησης στην εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης δεν τίθεται θέμα λαθρεμπορίου από το πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικά το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να στραφεί σε άλλου τύπου καύσιμο (ναυτιλιακό πετρέλαιο) .
Το πληροφοριακό σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ μετά και την απαξίωσή του από το υπουργείο Οικονομικών, το 2010, δυστυχώς κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες καταναλωτές και βενζινοπώλες οδηγούνται σε αδιέξοδο και ομηρία. Λόγω αυτών των συνθηκών η ΟΒΕ και 44 Ενώσεις νομών που εκπροσωπεί αποφάσισαν μαζί ότι δεν θα αγοράσουν και δεν θα διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Πολύ φοβόμαστε ότι θα έχουμε επανάληψη του τραγικού περσινού χειμώνα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις