ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ : Οι φόροι βάζουν “φωτιά” στα καύσιμα

http://www.news247.gr/koinonia/venzinopoles-oi-foroi-vazoyn-fotia-sta-kaysima.6616669.html

Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης. Για τους λόγους που οδηγούν σε μεγάλες ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.

Adtech Ad

Η αύξηση στην τιμή των καυσίμων είναι "εισαγόμενη" και "αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης" εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Άγγελλος Τούντας, που μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Διαδρομιστές".

"Κάθε μέρα αγοράζουμε σε διαφορετική τιμή. Από την στιγμή που ανεβαίνει το πρωί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η τιμή του βαρελιού, ανεβαίνει και η τιμή που αγοράζουμε εμείς το απόγευμα", ανέφερε ο κ. Τούντας, συμπληρώνοντας "είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης".

Ζήτησε προστασία των πρατηριούχων στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές, υποστηρίζοντας για τις μεγάλες αποκλίσεις των τιμών που καταγράφονται για παράδειγμα στις Κυκλάδες ότι δεν ευθύνονται στην ουσία οι πρατηριούχοι. "Τα πολλά κέρδη, είναι φόροι του κράτους", δήλωσε, συνιστώντας στην κυβέρνηση να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

"Ούτε εμείς θέλουμε τις ανατιμήσεις", υπογράμμισε, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι "ο υπόκοσμος έχει μπει στα πρατήρια" και ότι "ο κόσμος πρέπει να τους αποκλείσει".

Σχετικές δημοσιεύσεις