ΚΥΑ: Οι τεχνικές προδιαγραφές εγκαταστάσεων παροχής καυσίμου σε εγκαταστάσεις υδατοδρομίων

20 07 2021 | 17:40 energypress.gr

Οι τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι εγκαταστάσεις παροχής καυσίμων για την εξυπηρέτηση αεροσκαφών υδατοδρομίου, καθώς και οι διαδικασίες εφοδιασμού των δεξαμενών αυτών με καύσιμα, περιγράφονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Μεταξύ άλλων περιγράφονται οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας του Σταθμού Ανεφοδιασμού Αεροπορικών Καυσίμων Υδατοδρομίου, οι τεχνικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων και οι ειδικές απαιτήσεις για την πρόληψη της ρύπανσης της υδάτινης επιφάνειας, όπως επίσης, η τελωνειακή διαδικασία.

Ουσιαστικά, διαμορφώνεται το απαραίτητο εσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα λειτουργίας υδατοδρομίων με εγκαταστάσεις καυσίμων, γεγονός που θα επιτρέπει στα υδροπλάνα να ανεφοδιάζονται στα σημεία που σταθμεύουν, ενισχύοντας την αυτονομία του δικτύου.

Την ΚΥΑ συνυπέγραψαν ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων Γεώργιος Πιτσιλής.

(reporter.gr)

Σχετικές δημοσιεύσεις