Μοντέλα της Jeep και της Suzuki παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ για τις Eκπομπές καυσαερίων

energia.gr Τα μοντέλα ντίζελ Jeep Grand Cherokee της Fiat Chrysler και Vitara της Suzuki παραβιάζουν τους κανόνες περί εκπομπών καυσαερίων και πρέπει να επισκευασθούν ή να απαγορευθεί η πώλησή τους στην Ευρώπη, αποφάνθηκε σήμερα η Ολλανδική Αρχή Οχημάτων (RDW).

Σύμφωνα με το euractiv.com η RDW, η οποία ενεργεί ως ρυθμιστική αρχή αναφοράς για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε πως η Jeep ανέπτυξε ένα διορθωτικό λογισμικό και πως η αρχή έδωσε εντολή στην εταιρεία να ανακαλέσει το μοντέλο απ’ όλη την Ευρώπη για να το τοποθετήσει.

Η RDW πρόσθεσε πως η Suzuki δεν έχει βρει ακόμη κάποια αξιόπιστη λύση για το Vitara.

Ρυθμιστικές αρχές σ’ όλον τον κόσμο ελέγχουν μοντέλα με κινητήρες ντίζελ αφότου η Volkswagen παραδέχθηκε το 2015 ότι χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό για να παραποιήσει τα αποτελέσματα των αμερικανικών τεστ εκπομπής καυσαερίων.

Η RDW ανακοίνωσε πως διαπίστωσε ότι τόσο το Jeep Grand Cherokee όσο και το Vitara χρησιμοποίησαν «απαγορευμένες στρατηγικές» που κάνουν τα εν λόγω οχήματα να εκπέμπουν περισσότερα επιβλαβή οξείδια του αζώτου (NOx) όταν κινούνται στον δρόμο απ’ ό,τι σε συνθήκες δοκιμής.

Η υφυπουργός Υποδομών της Ολλανδίας ανέφερε σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο ότι θα ενημερώσει τους εισαγγελείς για τα ευρήματα της RDW

Σχετικές δημοσιεύσεις