Πάνω από τα 70 δολάρια το μπρεντ – Υψηλό διμήνου για τις τιμές του πετρελαίου

18 05 2021 | 14:02 energypress.gr

Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω των προσδοκιών αύξησης της ζήτησης μετά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών και της αμερικανικής οικονομίας και παρά τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ασία. 

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 55 σεντς ή 0,8% στα 70,01 δολάρια το βαρέλι, κινούμενη πάνω από το όριο των 70 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 15 Μαρτίου. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωνε κέρδη 37 σεντς ή 0,6% στα 66,64 δολάρια.

«Οι οικονομίες ανεβάζουν ξανά ταχύτητα», δήλωσε χρηματιστής της PVM, προσθέτοντας: «Η ευφορία αντανακλάται στη γενική πεποίθηση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα συνοδευθεί σύντονα από την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου».

Ανοδος 35% της τιμής του πετρελαίου φέτος

Με την άνοδο πάνω από τα 70 δολάρια, η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο 35% φέτος, η οποία στηρίχθηκε από τις μειώσεις στην προσφορά του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της τιμής του, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές.

«Μία αύξηση πάνω από τα 70 δολάρια αναμένεται να προκαλέσει πιο συστηματικές αγορές και να δούμε την τιμή να φθάνει στα 71,50 δολάρια πολύ γρήγορα», δήλωσε αναλυτής της χρηματιστηριακής εταιρείας OANDA.

Η πρόοδος της Ευρώπης και των ΗΠΑ στη μάχη κατά της πανδημίας έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση στην Ασία, η οποία περιορίζει το ράλι του πετρελαίου.

Η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν επέβαλαν ξανά περιοριστικά μέτρα, ενώ η ζήτηση πετρελαίου στην Ινδία βυθίστηκε μετά τους περιορισμούς για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

(Με πληροφορίες από Reuters, Ημερήσια)

Σχετικές δημοσιεύσεις