Έντεκα σερί πτωτικές συνεδριάσεις για το αργό πετρέλαιο

protothema.gr

Το αρνητικό κλίμα ενέτεινε και η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρέσει οκτώ χώρες από την απαγόρευση στις αγορές ιρανικού αργού

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό το οποίο συμπλήρωσε 11 διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, διολισθαίνοντας κάτω και από το ψυχολογικό επίπεδο των 60 δολ. το βαρέλι.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο που έχει εγκλωβιστεί στις ανησυχίες ότι η αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς δεν συμβαδίζει με την ενίσχυση της ζήτησης.

Το αρνητικό κλίμα ενέτεινε και η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρέσει οκτώ χώρες από την απαγόρευση στις αγορές ιρανικού αργού.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 26 cents ή 0,4% διολισθαίνοντας στα 59,93 δολ. το βαρέλι που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το αργό είχε κινηθεί σε ανοδικό έδαφος νωρίτερα στον απόηχο της ανακοίνωσης της Σαουδικής Αραβίας ότι θα μειώσει την παραγωγή της για τον Δεκέμβριο προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόσφατη κατρακύλα των τιμών σε ποσοστό πάνω από 20% από τα πρόσφατα υψηλά, οδηγώντας το εμπόρευμα σε bear market.

Ωστόσο, η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου σε υψηλά 18 μηνών και ένα μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναζωπύρωσαν τις πιέσεις στο πετρέλαιο.

"Ελπίζω, η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ να μην προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Οι τιμές θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερο με βάση την προσφορά!", έγραψε στο twitter ο πρόεδρος Τραμπ.

Πηγή: Newmoney.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις