Γεωργιάδης: πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και σιτηρά – Μαρία Ζάγκα, εκπρόσωπος των πρατηριούχων

ant1news.gr

2/3/22

Τι ανέφερε ο Υπ. Ανάπτυξης για τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, προβλέποντας την επιβολή πλαφόν σε καύσιμα και σε προϊόντα οι τιμές των οποίων επηρεάζονται άμεσα, λόγω του πόλεμου στην Ουκρανία.

Γεωργιάδης: πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και σιτηρά

Την επιβολή πλαφόν στο ποσοστό κέρδους σε καύσιμα, σιτηρά και σε όποιο προϊόν η τιμή του επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προωθεί η Κυβέρνηση, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο "Blue Sky", η σχετική διάταξη- τροπολογία είναι έτοιμη από τον ίδιο και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή. Αναφερόμενος στις συνέπειες του πολέμου στην Ελλάδα είπε ότι κάποια οικονομική ζημιά θα υπάρξει, αλλά δεν θα είναι τεράστια, λέγοντας πως δεν έχουμε πολλούς Ρώσους τουρίστες στη χώρα. Ο κ Γεωργιάδης είπε πως η Ελλάδα έπραξε καλώς που έστειλε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. Ακόμη, εκτίμησε πως η χώρα θα έχει τεράστιο όφελος από τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού. Σημείωσε δε πως η Ελλάδα είναι με αυτόν που δέχτηκε την επίθεση και βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", ο κ. Γεωργιάδης είπε πως οι παρεμβάσεις στην αγορά έχουν στόχο την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας, όπως είχε συμβεί αντιστοίχως και στην πρώτη περίοδο της πανδημίας. 

Σχετικά με τα καύσιμα είπε πως το πλαφόν κέρδους θα επιβληθεί σε όλη την αλυσίδα, ξεκινώντας από το διυλιστήριο μέχρι και τον πρατηριούχο και πως τα περιθώρια κέρδους κατά περίπτωση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα εκείνων που ίσχυαν τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Σημείωσε ακόμη πως θα ανακοινωθούν σύντομα τα αποτελέσματα των ελέγχων των αρμόδιων Αρχών για φαινόμενα αισχροκέρδειας, τονίζοντας πάντως πως ελέγχονται τόσο όσα πρατήρια έχουν υψηλές τιμές, όσο και εκείνα που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, λέγοντας πως κάτι συμβαίνει όταν ένα πρατήριο πουλά σε τιμές ακόμη και χαμηλότερα από τις τιμές διυλιστηρίου.

Αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορέσει να υπάρξει έλεγχος των περιθωρίων κέρδους σε όλη την "εφοδιαστική αλυσίδα", εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Μαρία Ζάγκα, εκπρόσωπος των πρατηριούχων, δεδομένου και όπως ανέφερε, τα διυλιστήρια πωλούν σε διαφορετικές τιμές ανά πρατήριο βάσει συμφωνιών και δεν έχουν εναία τιμή διάθεσης προς όλα τα βενζινάδικα.

https://www.ant1news.gr/Economy/article/629792/georgiadis-plafon-kerdoys-se-kaysima-kai-sitira

Σχετικές δημοσιεύσεις