Γιώργος Χριστόπουλος ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΒΕ ΕΒΝΑ: Σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» – Ποιος αριθμός ΔΕΗ καταχωρείται

Με αφορμή πολλά ερωτήματα συναδέλφων Λ/Φ και πρατηριούχων, σχετικά με τα πρατήρια υγρών καυσίμων και το σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», και το ποιο αριθμό ΔΕΗ θα συμπληρώνουν, δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ - Σύστημα Διαχείρισης Πετρελαίου Θέρμανσης.

 

Σας πληροφορούμε, ότι η ΔΕΗ προτίθεται να αλλάξει τον αριθμό της ηλεκτρονικής πληρωμής στα έντυπα των λογαριασμών πληρωμής των πελατών της, με προβλεπόμενη ημερομηνία μετάβασης την 26-11-2018.

Στα έντυπα των λογαριασμών θα αναγράφεται στο εξής, νέος 25-ψήφιος κωδικός Ηλεκτρονικής πληρωμής που θα ξεκινά από τους χαρακτήρες RF.

Οι πρατηριούχοι θα πρέπει να συνεχίζουν να εισάγουν στο πληροφοριακό σύστημα Διαχείρισης Πετρελαίου Θέρμανσης τον αριθμό ηλεκτρονικής πληρωμής με το παλιό μορφότυπο που ισχύει μέχρι 26-11-2018.

Ο αριθμός αυτός παράγεται από το Εργαλείο Υπολογισμού και Επιβεβαίωσης Κωδικών ΔΕΗ που βρίσκεται στην κεντρική ιστοσελίδα της εφαρμογής του συστήματος ΔΙΠΕΘΕ δικτυακού τόπου www.ifestos.mnec.gr (“ενημερωτικό υλικό/ βοηθήματα και εργαλεία”), εισάγοντας σε αυτό τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ που αναγράφεται στο έντυπο λογαριασμού ρεύματος.

Στην περίπτωση που εμφανίζονται περισσότερα από 1 αποτελέσματα, θα γίνει επιλογή με βάση την σωστή διεύθυνση του ακινήτου.

Ο ίδιος αριθμός θα πρέπει να εισάγεται και από τους χρήστες της εφαρμογής «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» στη θέση που αναγράφεται ως «Κωδικός ηλ. Πληρωμής ΔΕΗ»».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : Πέρα από την παραπάνω ανακοίνωση σας βοηθώ ως ακολούθως:

Δηλαδή με βάση τα παραπάνω ο αριθμός παροχής καταχωρείται στην πιο κάτω εφαρμογή. Στη συνέχεια αφού ο χρήστης πατήσει το πλήκτρο «Ανεύρεση», προκύπτει  ο 12ψήφιος αριθμός ηλεκτρονικής πληρωμής, καθώς και η διεύθυνση του ακινήτου (για επαλήθευση).

Σχετικές δημοσιεύσεις