Ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 ασκεί πιέσεις στο πετρέλαιο

energypress.gr

Υποχωρεί το πετρέλαιο τη Δευτέρα παρά τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας λόγω της επιτάχυνσης των εμβολιασμών. Τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 σε ορισμένα μέρη του κόσμου συντηρούν το κλίμα αβεβαιότητας για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης και καθιστούν δυσχερή οποιαδήποτε πρόβλεψη. 

«Προς το παρόν, η αγορά στερείται κατεύθυνσης», αναφέρει η έκθεση του ομίλουSchork.

Ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιαστεί  περισσότερα από 70 εκατομμύρια άτομα, και στην Ευρώπη τα νέα κρούσματα μειώνονται καθώς ισχύουν τα lockdown, η Ινδία αναφέρει νέα ρεκόρ κρουσμάτων και άλλα μέρη της Ασίας βλέπουν επίσης αύξηση.

Αυτό είναι πιθανό να συνεχίσει να φρενάρει  οποιαδήποτε αναζωογόνηση των παγκόσμιων ταξιδιών και να επηρεάζει τις τιμές καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, ανέφεραν αναλυτές και έμποροι.

Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε «σημείο καμπής» εν μέσω των προσδοκιών ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες, αλλά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να έρθει αντιμέτωπη με νέο κύμα κρουσμάτων αν αρθούν οι περιορισμοί πάρα πολύ γρήγορα, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell σε συνέντευξή του Κυριακή.

«Υπάρχουν κίνδυνοι εκεί έξω. Και το κυριότερο είναι ότι θα ανοίξουμε πάλι πολύ γρήγορα, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν πολύ γρήγορα στις παλιές τους πρακτικές και θα δούμε άνοδο στα κρούσματα», δήλωσε ο ίδιος σε άλλη συνέντευξη μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα .

Την Δευτέρα το πρωί (10:54 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 58,86 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,78Τ% και το μπρεντ στα 62,54 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,65%.

(insider.gr)

Σχετικές δημοσιεύσεις