Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: Να μπει πλαφόν στα διυλιστήρια – Στα 2,12 ευρώ η απλή αμόλυβδη (Vid)

https://www.businessnews.gr/ellada/item/231767-proedros-venzinopolon-attikis-na-bei-plafon-sta-diylistiria-sta-2-12-evro-i-apli-amolyvdi

14/03/2022 - 09:25 ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: Να μπει πλαφόν στα διυλιστήρια - Στα 2,12 ευρώ η απλή αμόλυβδη (Vid)

BusinessNews.gr BusinessNews.gr Τα διυλιστήρια είναι αυτά, που ανεβάζουν κάθε μέρα τις τιμές στα καύσιμα, χωρίς να αγοράζουν κάθε μέρα σε υψηλότερες τιμές πετρέλαιο.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μιλώντας την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ανέφερε πως η σημερινή τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε στα 2,119 ευρώ το λίτρο, το απλό πετρέλαιο κίνησης στα 1,977 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης μεταξύ 1,65-1,67 ευρώ το λίτρο. Η ίδια ανέφερε πως παρά τη μείωση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου την Παρασκευή τα διυλιστήρια το Σάββατο αύξησαν τις τιμές συν δύο λεπτά την αμόλυβδη. Άρα δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει κάθε μέρα.

Η κ. Ζάγκα μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: ότι ανακοινώνεται από την κυβέρνηση ότι έρχονται μέτρα και ότι θα μπει πλαφόν στις τιμές. Επεσήμανε, πως θα είναι το δεύτερο, γιατί ήδη μπήκε στο περιθώριο κέρδους, αλλά όπως δήλωσε το δεύτερο αυτό πλαφόν θα πρέπει να το βάλουν στα διυλιστήρια διότι αυτά είναι που ανεβάζουν τις τιμές κάθε μέρα, χωρίς να αγοράζουν πετρέλαιο κάθε μέρα με υψηλότερες τιμές,. Αντίθετα, είχαν απόθεμα και το πουλάνε με υψηλότερες τιμές.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα διαθέτει δύο εταιρείες που διαθέτουν διυλιστήρια και οι δύο εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών: τα Ελληνικά Πετρέλαια που ελέγχονται από το ελληνικό δημόσιο και τον Σπύρο Λάτση και τη Motoroil που ελέγχεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Σχετικές δημοσιεύσεις