Πώς να εντάξεις την επιχείρησή σου στη δράση για τα e-shop – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων-μελών του και τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διοργανώνει την Παρασκευή, 19/02/2021 και ώρα 16.00, ζωντανή τηλεδιάσκεψη / ενημερωτικό webinar με θέμα τη δράση «e-λιανικό», η οποία έχει σκοπό την επιδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανικής πώλησης (ΚΑΔ 47) για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop).

Στην τηλεδιάσκεψη θα γίνει παρουσίαση της Πλατφόρμας Υποστήριξης Δικαιούχων της δράσης «e-λιανικό», OPENSHOPS.GR, η οποία λειτουργεί από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), υπό την αιγίδα και την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το Ε.Ε.Α., στο πλαίσιο των δράσεων του για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη μετάβαση των επιχειρήσεων-μελών του στη νέα ψηφιακή εποχή, θα αναλάβει το οικονομικό κόστος για την κατάρτιση των φακέλων των ενδιαφερομένων.

Στην τηλεδιάσκεψη/webinar θα χαιρετίσουν:

1) κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος  του ΕΕΑ

2) κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

3) κ. Δημήτρης Τζοβάρας, Πρόεδρος ΔΣ ΕΚΕΤΑ

Τη δράση θα αναλύσουν οι:

1)κ.Ναπολέων Λιόντος, Στέλεχος ΕΛΑΝΕΤ, Υπεύθυνος της δράσης για τον ΕΦΕΠΑΕ

2) κ. Σπύρος Κοψιδάς, Υπεύθυνος Τεχνικής Υλοποίησης της Πλατφόρμας OPENSHOPS.GR, ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ

3) κ. Παναγιώτης Παντελής, Οικονομικός Επόπτης Ε.Ε.Α.

4) κ. Σπύρος Σταυρούλιας, Μέλος ΔΣ Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α.

Τι είναι η δράση “e-λιανικό”

Από τις 22 Φεβρουαρίου μπαίνει σε εφαρμογή -στο πλαίσιο του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα,  Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)- η νέα δράση «e-λιανικό»που αφορά στην επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Η νέα δράση έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, επιδοτεί  σχετικές δαπάνες μέχρι 5.000 ευρώ και αναμένεται να καλύψει περισσότερες από 18.000 επιχειρήσεις.

Δικαιούχοι είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από τις 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, δεν απαιτείται εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, αλλά θα δοθεί στις επιχειρήσεις που εντάσσονται στη νέα δράση  χρόνος έξι μηνών για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Ενημερωτικό σημείωμα

Η Πλατφόρμα παρέχει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, τις παρακάτω υπηρεσίες προς επιχειρήσεις:

  • Ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων σχετικά με τη δράση «e-λιανικό».
  • Υποβολή της αίτησης συμμετοχής των δυνητικών δικαιούχων της δράσης «e-λιανικό».
  • Συμβουλευτική προς τους τελικούς δικαιούχους σε όλα τα διοικητικά / τυπικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση της δράσης «e-λιανικό», καθώς και σε τεχνικά ζητήματα, σχετικά με τον ορθό σχεδιασμό, υλοποίηση και αποτελεσματική λειτουργία του eshop τους.
  • Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα απαιτηθεί κατά τη φάση υλοποίησης του eshop.

Μέσω της Πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις διασφαλίζουν, στο μέγιστο βαθμό, τα παρακάτω:

  • Την ορθή και έγκαιρη υποβολή της αίτησής τους.
  • Την έγκριση της αίτησής τους, εφόσον διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
  • Η επιχείρησή, ούτε πριν ούτε μετά την έγκριση της αίτησής, δεν δεσμεύεται με οποιονδήποτε τρόπο σχετικά με τον προμηθευτή που θα επιλέξει για την κατασκευή του eshop ή για την προμήθεια του προβλεπόμενου εξοπλισμού.
  • Μέσω της Πλατφόρμας η επιχείρηση αποκτά έναν προσωπικό τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος θα της παρέχει έγκυρες πληροφορίες και άμεση υποστήριξη για όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες της δράσης, από την υποβολή και την αξιολόγηση της αίτησης, μέχρι και την ολοκλήρωση του eshop και εκταμίευση της ενίσχυσης.
  • Η επιχείρηση, πλέον των παραπάνω, θα λάβει μια σειρά συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως σεμινάρια για πωλήσεις στο Διαδίκτυο και ψηφιακό μάρκετινγκ, καθώς και πληροφορίες για επιπλέον επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις που μπορείτε να λάβει, μέσω της ένταξης της σε μελλοντικές δράσεις.

Παρακολουθείστε το ζωντανά κάνοντας εγγραφή στο σύνδεσμο που ακολουθεί

https://zoom.us/webinar/register/WN_E7UeWY_jRPK-ImXMN1lGYw

Σχετικές δημοσιεύσεις