ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λόντου 8 10681 Αθήνα • Τηλ.:(210) 3810783-4 • Fax.: (210)3301977
E-Mail: info@obe.gr - Internet:http://www.obe.gr

Αρ. Πρωτ.6885
Αθήνα,29 Ιουνίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΒΕ) ανακοινώνει ότι αντιπροσωπεία της επισκέφτηκε σήμερα, 29 Ιουνίου 2015, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Γ.Γ. Εμπορίου κ. Αντώνιο Παπαδεράκη και έθεσε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν βενζινοπώλες και καταναλωτές από το κλείσιμο των τραπεζών και την αδυναμία εκταμίευσης των πληρωμών με πιστωτικές κάρτες.

Μετά από διάλογο το πρόβλημα λύθηκε ως εξής:
1. Ισχύουν οι πληρωμές προς πρατήρια με πιστωτικές (και χρεωστικές) κάρτες, για αγορά υγρών καυσίμων.
2. Οι τράπεζες θα μεταβιβάζουν τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βενζινοπωλών.
3. Οι βενζινοπώλες θα μπορούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Διατραπεζικών Συναλλαγών (e- baking) να πληρώνουν τους προμηθευτές τους, εταιρείες πετρελαιοειδών, χωρίς εμπόδιο.
4. Οι εταιρείες θα ενημερωθούν για τις νέες διευθετήσεις ώστε να δέχονται πληρωμές μέσω Διατραπεζικών Συναλλαγών και θα κληθούν να συμβάλλουν και αυτές στην ομαλή τροφοδοσία των πρατήριων όπως στις κανονικές συνθήκες.
5. Για όσα πρατήρια δεν διαθέτουν πρόσβαση στο σύστημα Διατραπεζικών Συναλλαγών (e- baking), η ΟΒΕ ζητάει, για όσο χρόνο διαρκεί το κλείσιμο των τραπεζών, συγνώμη από τους καταναλωτές γιατί δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω καρτών.
6. Ζητάμε από τους καταναλωτές να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να εφοδιάζεται όπως μέχρι τώρα. Κανένας πανικός δεν δικαιολογείται. Αποθέματα καυσίμων υπάρχουν και σύντομα η αγορά θα λειτουργεί ομαλά.
7. Καλούνται οι βενζινοπώλες να διευκολύνουν τους καταναλωτές στις αγορές και να τους εφοδιάζουν κανονικά, όπως επιτάσσει το επαγγελματικό τους καθήκον σε τέτοιες τις στιγμές.
Η ΟΒΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό σε περίπτωση μεταβολής των καταστάσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις