“Βουτιά” 3% καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου

19 08 2021 | 13:10 energypress.gr

Ισχυρές απώλειες κατά 3% καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη, επεκτείνοντας τις απώλειες για έκτη σερί ημέρα, εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού διεθνώς και της απρόσμενης αύξησης αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρεί 3,31% στα 63,05 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Οκτωβρίου χάνει 3,02% στα 66,16 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η πτώση στις τιμές συνεχίζεται καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού ανά τον κόσμο.

Η απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ τροφοδότησε επίσης ανησυχίες όσον αφορά τη ζήτηση.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,2 εκατ.  βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 435,5 εκατ. βαρέλια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας της χώρας (EIA).

Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 696.000 βαρέλια στα 228,2 εκατ. βαρέλια, αντίθετα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve στις 27-28 Ιουλίου, οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα μπορούσε να καθυστερήσει προσωρινά την πλήρη επαναλειτουργία της οικονομίας και να συγκρατήσει την αγορά εργασίας.

(capital.gr)

Σχετικές δημοσιεύσεις