Εξάρθρωση σπείρας νοθείας καυσίμων

Εξάρθρωση σπείρας νοθείας καυσίμων

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 22:20
UPD:22:24

 

Δελτίο Τύπου
Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα, με σκοπό τη νόθευση καυσίμων, ανακοίνωσε σήμερα η οικονομική αστυνομία.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων -τριών Ελλήνων και δύο αλλοδαπών- σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για τους δράστες και έτσι, παρακολούθησαν το φορτηγό, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και στάθμευσε σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 75 υπέργειες δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων η καθεμία, που περιείχαν 43.000 λίτρα μείγματος διαλυτών.

Επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγό, δύο Ι.Χ αυτοκίνητα, περονοφόρο όχημα, 25.500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, καθώς και πλήθος εγγράφων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τις κατασχεθείσες ποσότητες των χημικών διαλυτών, ανέρχονται σε 43.063 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε και η εμπλοκή μιας 44χρονης, η οποία είναι ενοικιάστρια της συγκεκριμένης αποθήκης και διαχειρίστρια πρατηρίου καυσίμων σε περιοχή της Αττικής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις