Οργιάζει η νοθεία στα καύσιμα -Ποια είναι τιμή της νοθευμένης βενζίνης στην Ελλάδα;

https://www.carandmotor.gr/nea/ehei-timi-i-notheymeni-benzini-stin-ellada

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, ώστε να μην πέφτουν θύματα επιτήδειων που πωλούν νοθευμένη βενζίνη. Ποια τιμή πρέπει να τους προβληματίζει;

«Εάν βρείτε τη βενζίνη κάτω από 2,30 ευρώ το λίτρο, πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στους καταναλωτές η Μαριά Ζάγκα, Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κ. Ζάγκα ανέφερε ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην παρασύρονται από τις χαμηλές τιμές μιας και ενδέχεται η βενζίνη να είναι νοθευμένη, με αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες στο αυτοκίνητο.

«Όταν παίρνει κάποιος νοθευμένη βενζίνη το αυτοκίνητο δεν χαλάει αμέσως αλλά οι βλάβες θα φανούν αργότερα και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Επιπρόσθετα εάν το ρεζερβουάρ είναι εντελώς άδειο και βάλει κάποιος νοθευμένη βενζίνη μπορεί να τον αφήσει το αυτοκίνητο στα 30 μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι η επισκευή ενός κινητήρα κοστίζει από 1.000 ευρώ έως και 3.500 ευρώ, ενώ εμφανίστηκε κάθετη ότι η τιμή της βενζίνης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από την τιμή διυλιστηρίου.

Όσον αφορά τον διάλογο σχετικά με τη συγκράτηση του ράλι ανόδου στα καύσιμα, η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής ζήτησε από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρου για τη βενζίνη που να είναι ανάλογο με αυτό που πήρε για το πετρέλαιο, δηλαδή με «επιδότηση κατευθείαν στην αντλία».

Τιμή βενζίνης: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Ήδη σε πολλά πρατήρια της Αττικής η βενζίνη πλησιάζει στα 2,5 ευρώ, ενώ πρωταθλητές της ακρίβειας αναδεικνύονται και πάλι τα νησιά με τη βενζίνη σε κάποιες περιπτώσεις να πωλείται ακόμη κοντά στα 2,8 ευρώ το λίτρο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Φολέγανδρο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή έκλεισε η πλατφόρμα του fuel pass, αλλά η κυβέρνηση σχεδιάζει δίμηνη επέκταση της ενίσχυσης, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι καταναλωτές οι οποίοι βλέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να εκτροχιάζονται.

Σχετικές δημοσιεύσεις