Πρόεδρος βενζινοπώλων στο Dnews: «Μπάλωμα» το Fuel Pass, απευθείας επιδότηση στην αντλία το κλειδί για μείωση των τιμών

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/393327/proedros-venzinopolon-sto-dnews-mpaloma-to-fuel-pass-apeftheias-epidotisi-stin-antlia-to-kleidi-gia-meiosi-ton-timon

Υψηλή παραμένει η τιμή της βενζίνης παρά τη μείωση της τιμής Brent του βαρελιού. Η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, κα. Μαρία Ζάγκα εξηγεί στο Dnews τι συμβαίνει με τις τιμές των καυσίμων λέγοντας πως μόνο η απευθείας επιδότηση στην αντλία μπορεί να τις μειώσει.

«Το θετικό είναι ότι εδώ και 15 ημέρες, έχει αρχίσει και μειώνεται συνέχεια η τιμή του απλού πετρελαίου», αναφέρει, ενώ τονίζει πως ως κλάδος «αυτό που ζητάμε και διεκδικούμε είναι η οριζόντια μείωση στην βενζινη», μόνο με αυτόν τον τρόπο, κατα την άποψη της, θα υπάρξει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για την μείωση της τιμής της βενζίνης.

«Δεν υπάρχει πλέον λογική στις αυξήσεις και στις χρεώσεις. Έξω υπάρχουν τρεις οίκοι οι οποίοι λένε πως θα πορευθεί η τιμή Brent το βαρέλι. Η μια λέει θα πάει 300 δολάρια, η άλλη λέει 120 και η άλλη 40 δολάρια. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει καμία λογική. Έτσι ούτε εμείς μπορούμε να καταλάβουμε τις αυξήσεις ή τις μειώσεις.

Το μόνο θετικό είναι ότι εδώ και 15 ημέρες, έχει αρχίσει και μειώνεται συνέχεια η τιμή της απλής αμόλυβδης και του απλού πετρελαίου».

Κατά την πρόεδρο είναι εξαιρετικά σημαντικό που το απλό πετρέλαιο «έσπασε» τα δυο ευρώ. «Σε αυτό φυσικά βοήθησε πάρα πολύ η οριζόντια μείωση που έγινε στην αντλία των 15 λεπτών» σημειώνει.

Ο κλάδος των βενζινοπωλών επιμένει και ζητάει να γίνει και στην βενζινη οριζόντια μείωση και όχι να δίνεται η άυλη κάρτα, καθώς όπως υποστηρίζει η κα. Ζάγκα αυτά για τον κλάδο είναι μπαλώματα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την ευθύνη της και να πει ότι θα βοηθήσει πραγματικά, αφού δεν μειώνει τον ειδικό φόρο και τον ΦΠΑ όπως έκαναν άλλες χώρες, τουλάχιστον να μειώσει οριζόντια όπως στην Αγγλία την βενζίνη.

Οι δικαιολογίες που λένε ότι θα κερδίσουν οι πλούσιοι αν μειώσουν την βενζινη είναι παραμύθια. Αν έρθουν στα μαγαζιά θα δουν πόσα ακριβά τζιπ υπάρχουν τα οποία τα έχουν πλούσιοι και παίρνουν πετρέλαιο».

Ένας μεγάλος φόβος για τον κόσμο είναι και το νοθευμένο καύσιμο

Τους τελευταίους μήνες τα πρατήρια υγρών καυσίμων στα οποία διαπιστωμένα έχουν βρεθεί νοθευμένα καύσιμα αυξάνονται ραγδαία.

«Πολύς κόσμος διαμαρτύρεται συνεχώς. Υπάρχουν κόκκινες κορδέλες αλλά με τις καταγγελίες που έχουμε είναι λίγες. Τα πρόστιμα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά. Μόλις πιάνεις τον ιδιοκτήτη να έχει νοθευμένο καύσιμο οι ποινές πρέπει να είναι πολύ αυστηρές», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Ζάγκα.

Σχετικές δημοσιεύσεις