Αυξάνονται τα καύσιμα τις επόμενες μέρες -Που θα φτάσει η τιμή της βενζίνης

πηγή: www.aftodioikisi.gr

«Καίνε» τα καύσιμα στην τσέπη των καταναλωτών, με τις τιμές να τραβούν την ανηφόρα και τους πρατηριούχους να έχουν μπει σε έναν άτυπο χορό καθημερινών αυξήσεων.

Η αστάθεια που υπάρχει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η κρίση στη Βενεζουέλα καθώς και ένας συνδυασμός παραγόντων στις διεθνείς αγορές, έχουν εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως.

Αναλυτές προειδοποιούν πως η επιδείνωση της κρίσης στην Βενεζουέλα δημιουργεί κινδύνους στην προσφορά, η οποία έχει ήδη συρρικνωθεί σημαντικά λόγω της συμφωνίας του καρτέλ ΟΠΕΚ-Ρωσίας για ταβάνι στην παραγωγή.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου ανέρχονται κατά 73 σεντς ή 1% στα 70 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώθηκαν κατά 63 σεντς ή 0,8% στα 75,54 δολάρια το βαρέλι.

Στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στην αρχή του έτους η τιμή της αμόλυβδης ήταν περίπου στο 1,50 ευρώ, μέσα σε λίγους μήνες,  έχει πάρει την ανιούσα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέρχεται στα 1,58 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία του GlobalPetrolPrices η έκτη ακριβότερη χώρα για να αγοράσει κανείς βενζίνη από συνολικά 167 χώρες είναι η Ελλάδα. Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα με ημερομηνία αναφοράς την 30η Απριλίου 2018 φθάνει στα 1,91 δολάρια το λίτρο, κάτι που κατατάσσει τη χώρα μας σε πολύ υψηλότερη θέση σε σχέση με άλλες παραδοσιακά ακριβές χώρες όπως είναι για παράδειγμα η Σουηδία (1,78 δολάρια το λίτρο) ή η Ελβετία (1,60 δολάρια το λίτρο).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις