Κρήτη: Κατάσχεση δεξαμενόπλοιου που μετέφερε καύσιμα χωρίς παραστατικά

Πηγή: ΠρώτοΘέμα

Το δεξαμενόπλοιο ρυμουλκήθηκε μετά από μηχανική βλάβη στον όρμο Καλών Λιμένων – Διαπιστώθηκε πλεονάζουσα ποσότητα καυσίμων χωρίς νόμιμα παραστατικά και 30 παραβάσεις ασφαλείας

Στην κατάσχεση δεξαμενόπλοιου προχώρησαν οι λιμενικές αρχές στην Κρήτη, καθώς διαπίστωσαν ότι το πλοίο διέθετε 2,335 επιπλέον τόνους καυσίμων FUEL OIL χωρίς νόμιμα παραστατικά, καθώς και 30 ουσιώδεις ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ναυσιπλοΐας-ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, κώδικα ασφαλούς διαχείρισης και γραμμής φόρτωσης.

Το δεξαμενόπλοιο «Βασιλική» είχε ρυμουλκηθεί μετά από μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων, στον όρμο Καλών Λιμένων. Είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμάνι του Οράν της Αλγερίας, με προορισμό τους Καλούς Λιμένες Κρήτης με 14 μέλη πλήρωμα και 2 επιβαίνοντες.

Οι έλεγχοι έγιναν από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου καθώς και Κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, που διαπίστωβσαν τις παραβάσεις.

Οι αξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προχώρησαν στη σύλληψη του πλοιάρχου και του α' μηχανικού. Παράλληλα, κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων. Το πλοίο κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του τελωνειακού κώδικα κατασχέθηκε

Σχετικές δημοσιεύσεις